Bouw

Kies je voor een opleiding in de bouw als timmerman, metselaar of uitvoerder? Of gaat je voorkeur uit naar werkplaats timmerman/machinaal houtbewerker in de timmerindustrie, dan is er veel mogelijk! Ga bijvoorbeeld aan het werk bij een bouwbedrijf of timmerfabriek. Bekijk hieronder de opleidingen.

Werken en leren in de bouw en de timmerindustrie

Bij het Regionaal Techniek Centrum kun je terecht voor opleidingen in de bouw en de timmerindustrie op niveau 2, 3 en 4. Bij alle opleidingen ga je zowel werken als leren in de bouw of de timmerindustrie. Wat je op school leert, kun je direct toepassen in de praktijk. Zo word je een echte vakman of vakvrouw.

 

Uniek bij het RTC is dat het mogelijk is om een extra module te volgen. Wil je leren hoe je het beste kunt plannen? Jouw communicatie verbeteren? Of jouw kennis van gebinten, metselen of loketten aanbrengen vergroten? Dat kan! Deze extra lessen volg je tijdens de reguliere opleiding. Met deze modules ben je nog aantrekkelijker voor het bedrijfsleven.

 

In Hardenberg krijg je in het eerste jaar de ene week drie dagen praktijkscholing en twee dagen theorie. De andere week werk je 5 dagen bij een bouwbedrijf of timmerfabriek. In het tweede jaar volg je één dag per week theorie en werk je de overige vier dagen bij een leerbedrijf. Volg je de opleiding in Nieuwleusen, dan bestaat het eerste jaar uit één dag theorie en één dag praktijkscholing per week. De overig drie dagen werk je bij een leerbedrijf. In het tweede jaar bestaan de weken uit één dag theorie en vier dagen praktijk. Het RTC werkt samen met het Alfa-college in Hardenberg als diplomerende school. Op lokatie Nieuwleusen werkt RTC Bouw samen met het Deltion College.

 

Tijdens de sollicitatie vragen wij jou welk bedrijf jouw voorkeur heeft om te werken. Er wordt rekening gehouden met de afstand van jouw woonplaats naar werk en met jouw interesses. 

Inschrijven

Heb je een opleiding gevonden die bij jou past? Schrijf je vandaag nog in en dan zien we je binnenkort in Hardenberg of Nieuwleusen.

Inschrijven

Dagje meelopen?

Liever eerst een dagje meelopen voordat je een keuze maakt? Dat kan! Volg lessen van de opleiding waar je interesse in hebt.

Contact

Terug naar boven