Mechanische techniek

Werken met grote machines en unieke producten maken van staal, is dat iets voor jou? Kies dan voor de Mechanische techniek. Je gaat zowel aan de slag met grote metalen constructies als met de fijnere bewerking van diverse metalen. Binnen de opleiding Medewerker Productietechniek of Allround medewerker Productietechniek kun je kiezen voor twee verschillde uitstroom richtingen:

Als constructiewerker bouw je mee aan allerlei producten, van vrachtwagens en schepen tot aan voetbalstadions. Je bent vooral bezig met de grove bewerking van metaal, zoals zagen, boren, buigen en lassen. Je maakt hiermee nieuwe dingen, maar onderhoudt en repareert ook bestaande materialen.

Als verspaner werk je aan en met geavanceerde draai- en freesmachines. Veelal bewerk je een product met een nauwkeurigheid van enkele micro millimeters. Soms gaat het hierbij om seriematige producten, maar soms ook unieke, enkele exemplaren. Producten van de verspaner worden veelal toegepast in (zeer) kleine tot grote apparaten en machines.

 

Werken en leren in de Mechanische techniek

Bij het Regionaal Techniek Centrum kun je terecht voor opleidingen in de mechanische techniek op niveau 2 Medewerker productietechniek en niveau 3 Allround medewerker Productietechniek met de twee verschillende uitstroomrichtingen. Met voldoende ruimte om jezelf ook na het behalen van een opleiding verder te ontwikkelen. Bij alle opleidingen ga je werken en leren. Wat je op school leert, kun je direct toepassen in de praktijk. Zo word jij een echte vakman of vakvrouw.

 

Je gaat 1 dag in de week naar school en volgt 1 dag praktijkinstructie in de opleidingswerkplaats van het RTC. De overige 3 dagen werk je bij een aangesloten leerbedrijf in de regio. Het RTC werkt samen met het Alfa-college in Hardenberg als diplomerende school.

Inschrijven

Heb je een opleiding gevonden die bij jou past? Schrijf je vandaag nog in en dan zien we je binnenkort in Hardenberg of Nieuwleusen.

Inschrijven

Dagje meelopen?

Liever eerst een dagje meelopen voordat je een keuze maakt? Dat kan! Volg lessen van de opleiding waar je interesse in hebt.

Contact

Terug naar boven