(Allround) metselaar

Als metselaar niveau 2 & 3 metsel je muren en wanden van nieuwe of bestaande gebouwen. Je werkt bij bouwbedrijven of gespecialiseerde metselbedrijven. Samen met collega’s realiseer je gebouwen volgens de wensen van de klant. De opleiding (Allround) Metselaar duurt 2 jaar of korter en je wordt zowel theoretisch als praktisch opgeleid. 

Is dit beroep iets voor jou?

Metselaar niveau 2

Samen met anderen realiseer je gebouwen volgens de wensen van de klant. Denk aan woningen, maar ook kantoorpanden of agrarische bebouwing. Naast het metselen van muren, houd je je ook bezig met het verlijmen van kalkzandsteen, het plaatsen van raamdorpelstenen en stellen en voegen.

In het eerste jaar krijg je de ene week drie dagen praktijkscholing en twee dagen theorie. De andere week werk je 5 dagen bij een bouw- of metselbedrijf. In het tweede jaar van de opleiding volg je één dag per week theorie en werk je de overige vier dagen bij een bouwbedrijf. Volg je de opleiding in Nieuwleusen, dan heb je elke week één dag theorie en één dag praktijkscholing. De overige drie dagen werk je bij een bouw- of metselbedrijf. In het tweede jaar van de opleiding volg je één dag per week theorie en werk je de overige vier dagen. Ongeacht op welke locatie je de opleiding volgt. Het RTC heeft een eigen opleidingswerkplaats met de nieuwste materialen.

De opleiding is opgebouwd uit modules en elke module sluit je af met een praktijk- en een theorietoets of een Proeve van bekwaamheid. Als je je diploma hebt gehaald, zijn er nog veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. 

Allround metselaar niveau 3

Als allround metselaar krijg je te maken met de meer ingewikkelde metselwerkzaamheden, zoals het metselen van bogen of boerenvlechtingen. Ook maak je kennis met de nieuwste metseltechnieken en leer je omgaan met uitdagende metselklussen en je moet een ploegje kunnen aansturen en leiding nemen. Samen met collega’s realiseer je gebouwen volgens de wensen van de klant. Je leert zelfstandig te werken en je hebt meer verantwoordelijkheid. Je volgt één dag per week theorie en de overige vier dagen werk je bij een bouw- of metselbedrijf. 

De opleiding is te volgen in Hardenberg en in Nieuwleusen. Het RTC heeft op beide locaties een eigen opleidingswerkplaats met de nieuwste materialen. De opleiding is opgebouwd uit modules en elke module sluit je af met een praktijk- en een theorietoets of een Proeve van bekwaamheid. Je voert twee praktijktoetsen uit in de opleidingswerkplaats van het RTC. 

Niveau en vooropleiding

De opleiding Metselaar niveau 2 duurt 2 jaar of korter. Je hebt hiervoor minimaal een vmbo-diploma basis of kader nodig. Ook kun je starten als je de entree-opleiding hebt afgerond.

De opleiding Allround Metselaar niveau 3 duurt 2 jaar of korter. Je hebt hiervoor de opleiding Metselaar niveau 2 nodig.

Start je met Metselaar niveau 2 en stroom je door naar niveau 3? Dan is het mogelijk om deze beide opleidingen in 3 jaar te halen.

RTC Bouw verzorgt samen met het Alfa-college mogelijkheden voor een entree-opleiding. Klik hier voor meer informatie over deze mogelijkheden. >>

Kosten

Voor de opleidingen Metselaar en Allround Metselaar heb je een aantal theorieboeken en licenties nodig. Bij aanmelding bekijken we samen wat je al hebt en wat er nog moet worden gekocht. Als je nog geen 18 jaar bent hoef je geen cursusgeld te betalen.

Meld je aan voor deze opleiding >>

Inschrijven

Heb je een opleiding gevonden die bij jou past? Schrijf je vandaag nog in en dan zien we je binnenkort in Hardenberg of Nieuwleusen.

Inschrijven

Dagje meelopen?

Liever eerst een dagje meelopen voordat je een keuze maakt? Dat kan! Volg lessen van de opleiding waar je interesse in hebt.

Contact

Terug naar boven