Installatietechniek

Een warm huis in de winter, warm en koud water uit de kraan, riolering om afvalwater af te voeren; de installatietechniek is een breed vakgebied. Kies jij voor de richting werktuigbouwkundige installaties? Of ga je voor elektrotechnische installaties? Bekijk hieronder de opleidingen.

Werken en leren in de installatietechniek

Bij het Regionaal Techniek Centrum kun je terecht voor opleidingen in de installatietechniek op niveau 2 en 3. Bij alle opleidingen ga je zowel werken als leren. Wat je op school leert, kun je direct toepassen in de praktijk. Zo word jij een echte vakman of vakvrouw.

In het eerste jaar van de opleiding ga je 1 dag in de week naar school, volg je 1 dag praktijkinstructie in de opleidingswerkplaats van het RTC. De overige 3 dagen werk je bij een aangesloten leerbedrijf in de regio. Vanaf het tweede jaar ga je 1 dag in de week naar school en werk je de overige 4 dagen bij een aangesloten bedrijf in de regio. 

Het RTC in Hardenberg werkt samen met het Alfa-college als diplomerende school en in Nieuwleusen werkt het RTC met het Deltion College uit Zwolle.

Nieuwsgierig geworden?

Inschrijven

Heb je een opleiding gevonden die bij jou past? Schrijf je vandaag nog in en dan zien we je binnenkort in Hardenberg of Nieuwleusen.

Inschrijven

Dagje meelopen?

Liever eerst een dagje meelopen voordat je een keuze maakt? Dat kan! Volg lessen van de opleiding waar je interesse in hebt.

Contact

Terug naar boven