(Allround) timmerman

Als (Allround) Timmerman niveau 2 & 3 heb je veel afwisseling in je werk. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een bouwbedrijf of timmerfabriek. Je werkt samen met anderen aan nieuwe of bestaande gebouwen. De opleiding (Allround) Timmerman duurt 2 jaar of korter.

Uniek aan deze opleidingen is dat het mogelijk is om een extra module te volgen. Wil je jouw kennis van gebinten, metselen of loketten aanbrengen vergroten? Dat kan! Kies dan voor een extra module. Deze extra lessen kun je tijdens de opleiding volgen, zonder dat je er langer over doet de opleiding af te ronden.

Is dit beroep iets voor jou?

Timmerman niveau 2

Je wordt theoretisch en praktisch opgeleid tot timmerman. Veilig, milieubewust en klantvriendelijk werken kun je straks als de beste. Tijdens de opleiding maak je kennis met alle werkzaamheden van een timmerman, omdat je theorie en de praktijk combineert. De opleiding is opgebouwd uit modules en elke module sluit je af met een praktijk- en een theorietoets of een Proeve van bekwaamheid. Het RTC heeft een eigen opleidingswerkplaats met de nieuwste materialen. Deze opleiding kun je volgen in Hardenberg of Nieuwleusen.

In Hardenberg krijg je in het eerste jaar krijg je de ene week drie dagen praktijkscholing en twee dagen theorie. De andere week werk je 5 dagen bij een bouwbedrijf of timmerfabriek. In het tweede jaar volg je één dag per week theorie en werk je de overige vier dagen bij een leerbedrijf. Volg je de opleiding in Nieuwleusen dan bestaat het eerste jaar uit één dag theorie en één dag praktijkscholing per week. De overig drie dagen werk je bij een leerbedrijf. In het tweede jaar bestaan de weken uit één dag theorie en vier dagen praktijk.

Allround Timmerman niveau 3

Kies voor je deze opleiding, dan word je opgeleid tot zelfstandig werkend timmerman. Je moet ook een ploegje kunnen aansturen en leiding nemen op de bouwplaats. Deze opleiding kun je volgen in Hardenberg of Nieuwleusen. Het RTC heeft op beide locaties een eigen opleidingswerkplaats met de nieuwste materialen. De opleiding is opgebouwd uit modules en elke module sluit je af met een praktijk- en een theorietoets of een Proeve van bekwaamheid. Als je je diploma hebt gehaald, zijn er nog veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Niveau & vooropleiding

De opleiding Timmerman niveau 2 duurt 2 jaar of korter. Je hebt hiervoor minimaal een vmbo-diploma basis of kader nodig. Ook kun je starten als je de entree-opleiding hebt afgerond.

De opleiding Allround Timmerman niveau 3 duurt 2 jaar of korter. Je hebt hiervoor de opleiding Timmerman niveau 2 nodig.

Start je met Timmerman niveau 2 en stroom je door naar niveau 3? Dan is het mogelijk om deze beide opleidingen in 3 jaar te halen.

RTC Bouw verzorgt samen met het Alfa-college mogelijkheden voor een entree-opleiding. Klik hier voor meer informatie over deze mogelijkheden. >> 

Opleidingskosten

Voor de opleidingen Timmerman en Allround Timmerman heb je een aantal theorieboeken en licenties nodig. Bij aanmelding bekijken we samen wat je al hebt en wat er nog moet worden gekocht. Als je nog geen 18 jaar bent hoef je geen cursusgeld te betalen.

Meld je aan voor deze opleiding >>

Inschrijven

Heb je een opleiding gevonden die bij jou past? Schrijf je vandaag nog in en dan zien we je binnenkort in Hardenberg of Nieuwleusen.

Inschrijven

Dagje meelopen?

Liever eerst een dagje meelopen voordat je een keuze maakt? Dat kan! Volg lessen van de opleiding waar je interesse in hebt.

Contact

Terug naar boven