Constructiewerker

Als (allround) constructiewerker niveau 2 & 3 houd je je bezig met allerlei werkzaamheden op het gebied van groot en klein constructie en plaatwerk. Dit doe je vooral bij bedrijven die producten maken voor klanten in de plaatwerkindustrie, de machinebouw, de scheepsbouw, de transportmiddelenindustrie en allerlei toeleveringsbedrijven. Je werkt in de werkplaats van een bedrijf of in de fabriek, maar je kunt ook ingezet worden op locatie. Je hebt vooral te maken met plaat-, profiel, staf en buismateriaal. Dit kan bijvoorbeeld het maken van een bordes of trap, een frame voor een machine, het geraamte van een grote constructie, leidingwerk of verfijnde plaatwerkonderdelen, laswerk en nog veel meer. Erg divers!

Is dit beroep iets voor jou?

Constructiewerker niveau 2
Werken als constructiewerker is echt iets voor jou als je handig bent, graag dingen maakt, opbouwt en repareert en goed kunt meedenken. Je werkt in dit beroep vaak zelfstandig, maar moet ook kunnen samenwerken met collega's.

Op het RTC krijg je theorie die hoort bij het beroep en worden ook praktijklessen verzorgd. Naast de theorie en praktijklessen werk je ook in een bedrijf, waar je ook bezig bent met het verwerken van metaal. Je behaalt tijdens de opleiding ook je lasopleiding. Je opleiding sluit je af met een Proeve van Bekwaamheid in de opleidingswerkplaats van het RTC.

Niveau en vooropleiding

De opleiding Constructiewerker niveau 2 duurt 2 jaar. Je hebt hiervoor minimaal een vmbo-diploma basis of kader nodig. Ook kun je starten als je de entree-opleiding hebt afgerond.

RTC verzorgt samen met het Alfa-college mogelijkheden voor een entree-opleiding. Klik hier voor meer informatie over deze mogelijkheden. >>

Kosten

Voor de opleiding Constructiewerker heb je een aantal theorieboeken, licenties en een basisset gereedschap nodig. Bij aanmelding bekijken we samen wat jij al hebt en wat er nog moet worden gekocht. Als je nog geen 18 jaar bent hoef je geen cursusgeld te betalen.

Meld je aan voor deze opleiding >>

Inschrijven

Heb je een opleiding gevonden die bij jou past? Schrijf je vandaag nog in en dan zien we je binnenkort in Hardenberg of Nieuwleusen.

Inschrijven

Dagje meelopen?

Liever eerst een dagje meelopen voordat je een keuze maakt? Dat kan! Volg lessen van de opleiding waar je interesse in hebt.

Contact

Terug naar boven