Verspaner

Verspanen is het frezen, draaien, boren, tappen en slijpen van metalen  tot zij de gewenste vorm hebben. Als je kiest voor de verspanende industrie, kun je aan de slag bij onder andere onderhoudswerkplaatsen, gereedschapsfabrieken, machinefabrieken en toeleveranciers, chipindustrie of automobielindustrie, farmaceutische industrie en petrochemie. Deze bedrijven maken met verschillende verspanende technieken producten  uit (roestvast) staal, aluminium, gietijzer, kunststof of andere technische materialen.

Is dit beroep iets voor jou?

Verspaner niveau 2

Van grote vleugeldelen voor vliegtuigen of precisie onderdelen voor auto’s tot fijne onderdelen voor de chipindustrie en medische apparaten. Als verspaner maak je allerlei producten voor verschillende industrieën. Een verspaner gebruikt een draai- of freesbank en CNC-verspaner computergestuurde (Computer Numerical Control) machines. Je werkt met bestaande programma’s of op basis van sjablonen en menu’s. Je controleert en corrigeert je eigen werk aan de hand van de tekening of 3D-files die je van je chef hebt gekregen. Je   bent dus verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen werk. Je bent dan ook pas tevreden als je het product hebt gemaakt, dat de opdrachtgever voor ogen heeft met de gewenste nauwkeurigheid en toleranties.

Niveau en vooropleiding

De opleiding Verspaner niveau 2 duurt 2 jaar. Je hebt hiervoor minimaal een vmbo-diploma basis of kader nodig. Ook kun je starten als je de entree-opleiding hebt afgerond.

Start je met Verspaner niveau 2 en stroom je door naar niveau 3? Dan is het mogelijk om deze beide opleidingen in 3 jaar te halen.

RTC verzorgt samen met het Alfa-college mogelijkheden voor een entree-opleiding. Klik hier voor meer informatie over deze mogelijkheden. >> https://www.alfa-college.nl/opleidingen-en-cursussen/entree

Kosten

Voor de opleidingen Verspaner en Allround Verspaner heb je een aantal theorieboeken, licenties en een basisset gereedschap nodig. Bij aanmelding bekijken we samen wat jij al hebt en wat er nog moet worden gekocht. Als je nog geen 18 jaar bent hoef je geen cursusgeld te betalen.

Meld je aan voor deze opleiding >>

Inschrijven

Heb je een opleiding gevonden die bij jou past? Schrijf je vandaag nog in en dan zien we je binnenkort in Hardenberg of Nieuwleusen.

Inschrijven

Dagje meelopen?

Liever eerst een dagje meelopen voordat je een keuze maakt? Dat kan! Volg lessen van de opleiding waar je interesse in hebt.

Contact

Terug naar boven