Monteur elektrotechnische installaties

Elektrotechniek vind je overal. Bijna alles wat we gebruiken, heeft elektriciteit nodig. En dat wordt in de toekomst alleen nog maar meer. Kies je voor deze opleiding, dan leer je leidingen aanleggen en zorg je voor het plaatsen, aansluiten en onderhouden van elektrotechnische installaties. Denk aan leidingen voor schakelaars, wandcontactdozen en verlichting. Maar ook het aanleggen van buizen en bekabeling voor de besturing van motoren, domotica (woningbeheerssystemen), telecommunicatie en beveiliging hoort erbij.

Is dit beroep iets voor jou?

Als elektricien leg je elektrotechnische installaties aan in gebouwen. Dit begint in de meterkast. Soms werk je in een bestaande of nieuwbouwwoning. En een andere keer werk je in een kantoorgebouw, ziekenhuis of fabriek. Op de bouwplaats werk je veel samen met werktuigkundige monteurs, timmerlieden en metselaars. 

Als je de opleiding hebt afgerond, zijn er genoeg mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Zo kun je je verder ontwikkelen tot eerste monteur elektrotechniek. Later kun je je specialiseren tot servicemonteur of doorleren voor leidinggevend monteur, werkvoorbereider of projectleider. 

In het eerste jaar krijg je per week één dag theorie en één dag praktijkscholing op het RTC. De andere drie dagen werk je bij een aangesloten leerbedrijf. In het tweede jaar volg je één dag per week theorie. De andere vier dagen werk je bij een aangesloten leerbedrijf. Je opleiding sluit je af met een Proeve van Bekwaamheid in de opleidingswerkplaats van het RTC.

Deze opleiding is zowel te volgen in Hardenberg als Nieuwleusen!

Niveau en vooropleiding

De opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties niveau 2 duurt 2 jaar. Je hebt hiervoor minimaal een vmbo-diploma basis of kader nodig. Ook kun je starten als je de entree-opleiding hebt afgerond.

RTC Installatietechniek verzorgt samen met het Alfa-college mogelijkheden voor een entree-opleiding. Klik hier voor meer informatie over deze mogelijkheden. >>

Kosten

RTC Installatietechniek betaalt alle kosten, die je moet maken om de opleiding te kunnen volgen. Deze kosten bestaan uit het cursusgeld, boeken en licenties voor de theorie, maar ook een basisset gereedschap krijg je.

Meld je aan voor deze opleiding >>

Inschrijven

Heb je een opleiding gevonden die bij jou past? Schrijf je vandaag nog in en dan zien we je binnenkort in Hardenberg of Nieuwleusen.

Inschrijven

Dagje meelopen?

Liever eerst een dagje meelopen voordat je een keuze maakt? Dat kan! Volg lessen van de opleiding waar je interesse in hebt.

Contact

Terug naar boven