Monteur werktuigkundige installaties

Als monteur werktuigkundige installaties niveau 2 (loodgieter) leg je leidingen aan en zorg je voor het plaatsen, aansluiten en onderhouden van toestellen. Denk aan de ketel voor de centrale verwarming, sanitaire installaties (toiletten, douches, badkamers), waterleidingen en gasleidingen. Ook het maken van daken en dakgoten behoort tot de werkzaamheden.

Waar voer jij je werk uit? In bestaande of nieuwe woningen, maar ook in kantoorgebouwen, ziekenhuizen of fabrieken. Je werkt samen met elektriciens, timmerlieden en metselaars. 

Is dit beroep iets voor jou?

Werken als monteur werktuigkundige installaties is echt iets voor jou als je handig bent, zelfstandig kunt werken, maar het ook leuk vindt om samen te werken in een team op locatie.  

In het eerste jaar krijg je per week één dag theorie en één dag praktijkscholing op het RTC. De andere drie dagen werk je bij een installatiebedrijf. In het tweede jaar krijg je één dag per week theorie. De andere vier dagen werk je ook weer bij een installatiebedrijf. Je opleiding sluit je af met een Proeve van Bekwaamheid in de installatiewerkplaats van het RTC.

Niveau en vooropleiding

De opleiding Monteur Werktuigkundige Installaties niveau 2 duurt 2 jaar. Je hebt hiervoor minimaal een vmbo-diploma basis of kader nodig. Ook kun je starten als je de entree-opleiding hebt afgerond.

RTC Installatietechniek verzorgt samen met het Alfa-college mogelijkheden voor een entree-opleiding. Klik hier voor meer informatie over deze mogelijkheden. >> https://www.alfa-college.nl/opleidingen-en-cursussen/entree

Kosten

RTC Installatietechniek betaalt alle kosten, die je moet maken om de opleiding te kunnen volgen. Deze kosten bestaan uit het cursusgeld, boeken en licenties voor de theorie, maar ook een basisset gereedschap krijg je. 

Meld je aan voor deze opleiding >>

Inschrijven

Heb je een opleiding gevonden die bij jou past? Schrijf je vandaag nog in en dan zien we je binnenkort in Hardenberg of Nieuwleusen.

Inschrijven

Dagje meelopen?

Liever eerst een dagje meelopen voordat je een keuze maakt? Dat kan! Volg lessen van de opleiding waar je interesse in hebt.

Contact

Terug naar boven