Nieuwsoverzicht
2023-09-04

Certificaat Erkende Scholingspoolroute

Vorig jaar vond bij RTC Mechanische techniek de audit plaats voor onze scholingspoolroute in samenwerking met het Alfa-college. Het resultaat was dat de erkenning van de scholingspoolroute is verlengd tot 22 november 2024! Om dit te laten zien nam Herald de Roode het certificaat in ontvangst.

De scholingspools zijn samenwerkingsverbanden tussen bedrijven in de metaaltechniek om jongeren in een leeromgeving op te leiden. Studenten werken 3 dagen per week bij hun leerbedrijf en gaan 2 dagen per week naar de scholingspool. Hier volgen ze zowel theorie- als praktijklessen. Het slagingspercentage ligt in deze route gemiddeld hoger en de kans op uitval is kleiner. De waardering van de scholingspoolroute rechtvaardigt een extra leerwerkbijdrage van OOM.

Dit alles is mogelijk dankzij een goede afstemming en samenwerking met de ROC's en het bedrijfsleven. Werkgevers worden ontzorgd, vooral door een intensieve begeleiding van de student maar ook doordat de scholingspool, het contact met het ROC onderhoudt.

Het OOM opleidingsfonds houdt toezicht op de kwaliteit en de kwantiteit van deze scholingspoolroute BVM (bedrijfsvakschool metaaltechniek).