Nieuwsoverzicht
2022-09-08

Nieuwe afdelingsmanager RTC Installatietechniek en Mechanische techniek

Net voor de zomervakantie is Herald de Roode gestart als Teammanager voor de afdelingen Installatietechniek en Mechanische techniek. Beide afdelingen hadden behoefte aan een verbindende en uitvoerende schakel tussen het bestuur, directie en de afdeling. Iemand die verantwoordelijk is voor het operationele en tactische reilen en zeilen van de afdelingen. Hiervoor is Herald aangenomen en hij stelt zich graag aan u voor.

Mijn naam is Herald de Roode, 50 jaar, gescheiden en ik heb 3 kinderen, twee jongens (22 en 20 jaar) en een dochter van 19. Met de jongste 2 woon ik in het prachtige Almelooooooo, de oudste is reeds het huis uit en woont tevens in Almelo.

Mijn carrière ben ik gestart als monteur installatietechniek bij een installatiebedrijf, waar ik in de middag /avond een studie voor projectleiding heb gevolgd. Na het afronden hiervan ben gaan werken als ass. Projectleider, daarna al snel als projectleider. Vervolgens heb ik diverse vak gerichte opleidingen en cursussen gevolgd.

In de rol als projectleider was ik verantwoordelijk voor de aansturing van het projectteam, de logistiek en budgetbewaking van een project.

De laatste 4 jaar liep ik met de gedachten om uit de bouwbranche te stappen. Ik werd getipt over de vacature bij het RTC door één van de leden van het RTC en deze functie leek een unieke kans. Ik heb altijd al affiniteit gehad met het onderwijs, mijn oudste zoon is leraar en heb altijd leerlingen begeleid op de werkvoer. Daarbij blijf ik het gevoel behouden met de Installatietechniek en ik leer van en over de mechanische techniek. Dit is super mooi, aangezien ik toch ook een techneut ben en blijf. Om met elkaar te zorgen voor het (steeds beter) opleiden en behouden van de talenten in de regio is toch een prachtige uitdaging.

Kortom uitdagingen en kansen genoeg bij het mooie RTC en maak graag een afspraak om een kop koffie te drinken en te praten over de verschillende mogelijkheden met en voor het RTC!