Nieuwsoverzicht
2020-11-10

Nieuwe instructeurs Bouw en Installatietechniek

Sinds het begin van dit schooljaar is het RTC-team uitgebreid met twee nieuwe deskundige en gedreven instructeurs.

De leerlingen Werktuigkundige Installaties krijgen praktijkinstructie van Anton Hamberg. Anton heeft na 28 jaar werkervaring in de installatiebranche in 2014 zijn eigen bedrijf opgestart. Zijn bedrijf richt zich vooral op service en onderhoud van verwarmingsinstallaties. Maar uiteraard heeft hij kennis op alle gebieden van de installatie techniek.

Anton is gevraagd om instructeur Ruud Kelder te ondersteunen bij de lessen aan de Werktuigkundige Installateurs. Omdat hij het belangrijk vindt dat de jongeren tot vakmensen opgeleid worden, door ervaren vakmensen uit de praktijk, heeft Anton deze mogelijkheid aangepakt.

Het team RTC Bouw had door de grote instoom van nieuwe leerlingen en om de leerlingen persoonlijke begeleiding te kunnen geven een vacature voor Instructeur / leerlingbegeleider. De geschikte kandidaat is Chiel Pullen (oud-leerling) en hij is vanaf het nieuwe schooljaar te vinden in Hardenberg. We vroegen Chiel wat zijn motivatie is om de instructeur te worden;

Toen ik in 2007 mijn opleiding begon als Primair timmerman bij de HACO*, wist ik nog totaal niks van de bouwwereld. Sinds toen had ik het gevoel dat ik in de grote mensen wereld terecht was gekomen. Allemaal met grote kerels naar de bouwplaatsen door heel noord/oost Nederland. Prachtig vond ik het. Op de praktijkdagen bij de HACO kreeg ik les van Marlon en Johan. Toen dacht ik al, op hun plaats zou ik later ook wel willen staan. In zo’n ouwe stofjas. Dus m`n opleiding doorgezet op niveau 3, voortgezet Timmeren binnen hetzelfde leerbedrijf als waar ik niveau 2 volgde. Dit alles heb ik in 2010 afgerond want ik moest door, werd mij verteld, dus geluisterd en direct de 3 jarige avondschool niveau 4 uitvoerders opleiding gevolgd in Hoogeveen. Dit ook na 3 jaar afgerond. Dus was ik er in 2013 ook echt letterlijk “klaar mee”. Toen nog 7 jaar in de bouw gewerkt bij 2 verschillende bedrijven en ontzettend veel geleerd van utiliteitsbouw tot het verbouwen van woningen. En nog weet ik niet alles. In juni 2020 stond er een vacature voor de functie Instructeur bouw binnen het RTC in Hardenberg open. Ik dacht, ik ga ervoor. En gelukkig waren de heren van de bouw afdeling mij nog niet vergeten. En zodoende ben ik nu werkzaam als instructeur bouw bij het RTC. Wel moet ik hiervoor nog een 4 jarige HBO opleiding doen. Maarja, ik heb goede hulp om me heen dus ook dat moet vast lukken!

*HACO is sinds 2012 RTC Bouw geworden