Nieuwsoverzicht
2020-02-14

Zeer geslaagde Open Dag RTC Hardenberg

6 februari was het zo ver, de Open Dag van het RTC Hardenberg! Dé dag om aanstormend technisch talent enthousiast te maken voor het volgen van een technische vakopleiding. Binnen het RTC kunnen jongeren een opleiding volgen richting de bouw, installatietechniek en mechanische techniek.

Speciaal voor deze gelegenheid, werd de rode loper uitgerold en werden de potentiele leerlingen en hun ouders hartelijk welkom geheten.  

Er was van alles te doen. Op de afdeling bouw waren timmerwedstrijden van VMBO leerlingen. Ook kon je hier kennis maken met de HoloLens. In het gloednieuwe praktijklokaal van installatietechniek lieten leerlingen zien wat je zoal gaat leren in de praktijklessen. Op de afdeling mechanische techniek konden leerlingen o.a. virtueel lassen en een wedstrijdje doen tegen een Cobot op de bibberspiraal. Op alle afdelingen werd natuurlijk uitgebreid voorlichting gegeven over de diverse opleidingen.  

Voor het eerst dit jaar was ook het regionale bedrijfsleven ruimschoots vertegenwoordigd. Dit middels een bedrijvenmarkt. Het hele RTC was gevuld met marktkramen waar bedrijven zich presenteerden. Er was hierdoor volop informatie in te winnen over een mogelijke leer/werk plek.  

Het RTC kijkt terug op een zeer geslaagde dag en hoopt volgend jaar weer veel nieuwe leerlingen te mogen verwelkomen.