Op vrijdagmiddag 29 maart vond de sluiting plaats van de Week van de Techniek bij het RTC Hardenberg. Tijdens deze middag werd niet alleen de Week van de Techniek 2019 feestelijk afgesloten, ook konden de genodigden kennismaken met alle afdelingen van het RTC en vond de prijsuitreiking plaats van de opdracht voor de basisschoolleerlingen. 

Juryrapport

Er zijn in totaal 20 werkstukken ingeleverd en de jury was onder de indruk van de gemaakte werkstukken die dit jaar van zeer hoge kwaliteit waren. Wat een creativiteit bij al deze leerlingen wat betreft ideeën, gebruikte restmaterialen, oplossingen voor problemen in deze tijd. Echt helemaal geweldig wat betreft originele ideeën, creatief denke, out of the box denken. Het was voor de jury dan ook geweldig moeilijk om tot een eerste, tweede en derde prijs te komen.

De derde prijs betreft het technisch reuzenrad van Daantje, Sophie en Julia van De Lange Wieke uit Dedemsvaart. De jury vindt dat er zeer goed gebruik is gemaakt van restmaterialen, het reuzenrad is heel creatief bedacht waar ook duurzaamheid een mooie plek heeft. Als bijzonderheid wil de jury vermelden dat de constructie goed in elkaar zit en mooi is afgewerkt. 

De tweede prijs betreft de onderwatercamera, gemaakt door Jasper, Niels K, Zheng en Ruben van de Bloemenhof uit Hardenberg. Wat een originaliteit, echt creatief en out of the box denken, dus verder denken dat de dingen die we al kennen. Grote complimenten hiervoor. Ook geweldig zoals gebruik is gemaakt van verschillende restmaterialen zoals een slang, camera, oude telefoonhoorn. 

De eerste prijs betreft de raket die vervoerd wordt, dit was gemaakt door Zahra, Sophie, Isa en Anouk van groep 7/7 van het Spectrum.. Echt een compleet werkstuk in het kader van gebruik restmaterialen, zeer origineel bedacht. Een pijlsnel deze raket die wordt vervoerd met behulp van magneten en batterijen. Technisch ook perfect.

De winnaar werd school Spectrum, helaas waren de kinderen van groep 7 en 8 niet aanwezig in verband met een excursie. Juf Evenine Otter nam de eerste prijs in ontvangst en de wisselbokaal. Wethouder Gitta Luiten overhandigde de prijzen aan de winnaars.