Een uitdagende opleiding en veelzijdig beroep

Nathanael omschrijft de opleiding die hij volgt als uitdagend. “De school stimuleert mij om zelf mee te denken over nieuwe manieren van werken. Als ik bij een opdracht kies voor een bepaalde oplossing, dan vragen ze mij ook nog een andere oplossing te vinden. Dit pas ik weer toe in mijn werk. Naast gas, water en verwarming, is ook elektra een specialisme in de installatietechniek. Deze opleiding biedt mij dus veel mogelijkheden!”

 

De basis op orde

Drie dagen in de week werkt Nathanael bij Morrenhof-Jansen in Gramsbergen. Hij werkt nu bij een project in Ommen, waar ze alle standleidingen vervangen. “Een project waarin ik veel leer over de basis van het vak, zoals buigen en afkorten en het installeren van radiatoren. Ook leer ik veel nieuwe mensen kennen. En de theorie van school kan ik toepassen in het werk, een fijne combinatie! Wel jammer dat ik op vrijdag naar school moet. Nu mis ik de vrijdagmiddagborrel.”

 

Wij maken een thuis

“Het mooie aan het vak is dat wij een thuis maken! In het begin ligt er alleen een fundering en samen met andere bedrijven maken we er een huis van met riolering, water en verwarming. Ook vind ik het leuk om problemen op te lossen, zoals een kapotte ketel repareren. Zo zorg je er toch voor dat mensen weer een warme woning hebben.”

 

Gericht op de toekomst

Nathanael realiseert zich goed dat het vak van installatietechniek verandert. Zijn ambitie is om na deze opleiding niveau 3 te doen en certificaten te behalen door cursussen te volgen. Hij wil hij zich richten op de toekomst door zich te specialiseren in duurzame installaties. “De overheid wil graag iedereen van het gas af. Tegen die tijd, hoop ik dat ik gespecialiseerd ben in warmtepompen en misschien wel elektrische ketels!”