Wat het RTC afdeling Bouw nog meer bijzonder maakt? We bieden extra praktijkscholing aan. In het eerste leerjaar volgen we een duo-banen-systeem. Leerling A werkt een week bij een bouwbedrijf. Leerling B volgt hier op het RTC twee dagen theorie en draait 3 dagen mee op de werkplaats. De week daarop ruilen de twee leerlingen. Hiermee krijgt elke leerling dus extra praktijkervaring! Daarbij wordt onze theorie ook ondersteund door praktijkvoorbeelden. We zijn daarmee dus ontzettend praktijkgericht. In onze werkplaats werken we met de meest moderne apparatuur. We gaan voor het nieuwste van het nieuwste.

 

Voor mij als docent is het prachtig om leerlingen op te leiden en te begeleiden die in de toekomst dit mooie vak gaan uitoefenen. Ik vind het belangrijk dat er tussen de leerling en het bedrijf waar ze gaan werken een goede klik is. We kijken samen met de leerling wat voor bedrijf goed bij hen past en gaan vanuit daar bezig met het zoeken naar een werkplek. Loopt het toch niet op het werk? Dan maken we samen de switch naar een ander bedrijf. Want, als de klik er niet is dan kan de leerling er niet het maximale uithalen. En daar gaat het nou juist om!

 

Zie jij een carrière als timmerman, metselaar, machinaal houtbewerker, montagemedewerker of  installateur wel zitten? Bij het RTC heb je de garantie op een diploma waar je overal mee terecht kunt!