Waarom is Otterman Techniek aangesloten bij het RTC?

Wij vinden het belangrijk dat we jongens en meiden in de regio kunnen opleiden. Persoonlijk ben ik jarenlang voorzitter geweest van het RTC en we zijn daarmee erg betrokken. Omdat leer- en werktrajecten voor de installatietechniek in Hardenberg nog niet bestonden, hebben de ondernemers uit de regio het RTC-Hardenberg gerealiseerd. Nu is het ook in onze regio mogelijk om opleidingen op BBL2 en BBL3 niveau te volgen.

 

Martin over de combinatie van leren en werken…

Juist binnen dit praktijkgerichte vakgebied is het belangrijk dat leerlingen naast theorie ook veel praktijkervaring opdoen. Vanuit het bedrijfsleven kunnen wij samen met het RTC de inhoud van de opleiding afstemmen. Zo krijgen leerlingen de best mogelijke opleiding die helemaal aansluit op wat de werkvloer vraagt. Wij bij Otterman Techniek vinden het heel prettig dat leerlingen een paar dagen bij ons het praktijkvak leren in combinatie met de praktijk en theorie die ze hebben geleerd op school.

 

Wat is het belangrijkste dat leerlingen moeten leren?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ze het vak leren. Maar ook het sociale aspect is belangrijk. Bijvoorbeeld de omgang met klanten, op tijd komen, collegialiteit en het verantwoorden van gemaakte uren. Juist die combinatie maakt het praktijkgedeelte van de opleidingen zo belangrijk en leerzaam.

 

“De installatietechniek is een prachtig vak waar je de komende jaren goed mee vooruit kunt. Er is volop werk en dat gaat ook zeker zo blijven.” – Martin Hulsbeek, Otterman Techniek

 

Hoe zijn de leerlingen van het RTC op de werkvloer?

Goed! We zijn erg tevreden. Het is mooi om te zien hoe je ze ziet groeien in de loop van de tijd. Daarbij worden ze begeleid door zowel de leermeesters van Otterman Techniek als de begeleider vanuit het RTC. Leerlingen krijgen bezoek van hun begeleider op de werkvloer en er zijn beoordelingsavonden, waar wij als aangesloten bedrijven ook bij aanwezig zijn.

 

Welke opleiding heb je zelf gevolgd?

Ik heb een behoorlijk traditioneel traject gevolgd. Ik ben begonnen op de LTS, gevolgd door de MTS en heb mijn leertraject afgesloten met de HTS in de elektrotechniek. En nu ben ik mede-eigenaar van Otterman Techniek!  

 

Hoe zie jij de toekomst van de leerlingen van het RTC?

Rooskleurig, met een mooie carrière! De toekomst ziet er goed uit. Er gaat veel gebeuren in de installatiewereld en ik durf eigenlijk wel te garanderen dat er een baan voor ze klaar ligt. Nu, maar ook over een aantal jaar. En als er binnen ons bedrijf plek is en er een goede klik is, neem ik RTC-afgestudeerden graag in dienst.