Bouw

Als je kiest voor de bouw, kun je veel kanten op. Afhankelijk van de gekozen opleiding kun je aan de slag bij bijvoorbeeld bouwbedrijven, timmerfabrieken, architectenbureaus, gemeentes of woningbouwverenigingen. Opleidingen als assistent bouw en infra, timmerman, metselaar, voeger en tegelzetter zijn vooral praktisch van aard en bieden een breed scala aan doorstroommogelijkheden.
Je werkt samen met anderen aan nieuwe of bestaande gebouwen. Dit kunnen woningen zijn, maar bijvoorbeeld ook kantoorpanden. Als kaderfunctionaris of middenkaderfunctionaris ben je ook veel uitvoerend bezig, maar het je ook vaardigheden in huis op het gebied van ontwerp en beheer.

Uitvoerder Bouw/ Infra

Als gediplomeerd Uitvoerder bouw/infra werk je bij een klein, middelgroot of groot uitvoerend bouwbedrijf. Je hoofdactiviteit is het realiseren van bouwwerken. Je bereidt een bouwwerk voor en je organiseert en bewaakt de uitvoering. Je werkt vaak op verschillende bouwlocaties.
 

Timmerman

BBL2 - 2 jaar of korter

Als timmerman voer je zeer diverse werkzaamheden uit. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij bouwbedrijven of timmerfabrieken. Je werkt samen met anderen aan nieuwe of bestaande gebouwen. Dit kunnen o.a. woningen zijn, maar ook kantoorpanden of agrarische bebouwing.

Iets voor jou?

Allround timmerman

BBL3 - 2 jaar of korter

Als allround timmerman voer je zeer diverse werkzaamheden uit. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij bouwbedrijven of timmerfabrieken. Je werkt samen met anderen aan nieuwe of bestaande gebouwen. Dit kunnen o.a. woningen zijn, maar ook kantoorpanden of agrarische bebouwing. Je leert steeds meer zelfstandig te werken en krijgt te maken met het dragen van verantwoordelijkheid voor werkzaamheden.

Iets voor jou?

Metselaar

BBL2 - 2 jaar of korter

Je metselt muren en wanden van nieuwe of bestaande gebouwen. Je werkt bij bouwbedrijven of
gespecialiseerde metselbedrijven. Samen met anderen realiseer je gebouwen volgens de wensen van de klant. De gebouwen kunnen o.a. woningen zijn, maar ook kantoorpanden of agrarische bebouwing. Naast het metselen van muren behoren ook het verlijmen van kalkzandsteen, het plaatsen van
raamdorpelstenen, stellen en voegen tot de werkzaamheden van een metselaar.

Iets voor jou?

Allround metselaar

BBL3 - 2 jaar of korter

Als allround metselaar krijg je te maken met de meer ingewikkelde metselwerkzaamheden, zoals het metselen van bogen of boerenvlechtingen en maak je kennis met de meer moderne metseltechnieken. Je werkt bij bouwbedrijven of gespecialiseerde metselbedrijven. Samen met anderen realiseer je gebouwen volgens de wensen van de klant. De allround metselaar leert steeds meer zelfstandig te werken en draagt meer verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden.

Iets voor jou?

Machinaal houtbewerker

BBL2 - 2 jaar of korter

Je houdt je bezig met het bewerken van hout- of plaatmaterialen. Hiervoor gebruik je houtbewerkingsmachines, zoals zaag- en schaafmachines. Je verzamelt hout, dat verwerkt moet worden, bewerkt het en zorgt ervoor dat de bewerkte delen worden afgevoerd en opgeslagen. Het bewerkte hout is voornamelijk bedoeld voor onder meer de meubelindustrie en de timmerindustrie. Omdat je veel maatwerk
maakt is het belangrijk, dat je precies werkt.

Iets voor jou?

Allround machinaal houtbewerker

BBL 3 -  2 jaar of korter

Als allround machinaal houtbewerker houd je je bezig met het bewerken van hout- of plaatmaterialen. Hiervoor gebruik je o.a. geavanceerde computergestuurde houtbewerkingsmachines, zaag- en 4-zijdige schaafmachines. Je stelt de prodcuctiegegevens samen, voert zelfstandig de meer complexe werkzaamheden uit en bewaakt de voortgang en kwaliteit van het bewerkingsproces. Ook begeleid je andere machinaal houtbewerkers bij de werkzaamheden en informeer je medewerkers over de werkopdracht die ze gaan uitvoeren. Hierbij vertel jij wat de medewerkers gaan doen en wat er wordt verwacht.

Iets voor jou?