Solicitatieprocedure

Als jij je hebt aangemeld voor een opleiding, ontvang je een ontvangstbevestiging van aanmelding. Instromen is op elk moment van het schooljaar mogelijk.

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een sollicitatie- en intakegesprek. Bij dit gesprek is de praktijkbegeleider van het RTC en een vakdocent van het ROC aanwezig. De belangrijkste vraag tijdens dit gesprek is jouw motivatie voor de gekozen opleiding. Is iedereen tevreden? Dan wordt de startdatum van de opleiding vastgesteld. Deze startdatum is, als het een tussentijdse instroom betreft, afhankelijk van de plaatsingsmogelijkheden bij de aangesloten bedrijven. Als je  zelf een bedrijf hebt gevonden, neemt de praktijkbegeleider van het RTC contact op met het bedrijf om de sollicitatie en de plaatsingsmogelijkheden te bespreken.

Het sollicitatiegesprek kan bij twijfel gevolgd worden door een proefweek. In deze week krijg je een aantal theoretische en praktische opdrachten die rechtstreeks met de gekozen opleiding te maken hebben. Deze proefweek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Als de startdatum bekend is, word je geïntroduceerd bij een aangesloten leerbedrijf voor plaatsing.