(Allround) montagemedewerker

Kies je voor de opleiding (Allround) Montagemedewerker niveau 2 & 3? Dan ga je je vooral bezighouden met het maken van gevelelementen als kozijnen, ramen en deuren. Maar ook houtskeletbouwelementen als wand-, vloer- en dakelementen. Dit maak je vooral in de productieruimte van het bedrijf waar je gaat werken. De opleiding (Allround) Montagemedewerker duurt 2 jaar of korter en je wordt zowel theoretisch als praktisch opgeleid.

Is dit beroep iets voor jou?

Montagemedewerker niveau 2

Vind je het leuk om houtbewerkingen te maken en te monteren? Dan is deze opleiding iets voor jou. Het gaat hierbij voornamelijk om het afkorten van hout, het op maat maken van plaatmateriaal, het boren van gaten en het frezen van inkrozingen. Je maakt daarvoor gebruik van verspanende elektrische/pneumatische handgereedschappen en eenvoudige (CNC [1] gestuurde) houtbewerkingsmachines. Je bent vooral uitvoerend bezig met de opdracht die je van jouw leidinggevende hebt ontvangen. 

Meld je aan voor deze opleiding >> 

Allround Montagemedewerker niveau 3

Als Allround montagemedewerker werk je op de montageafdeling van een timmerfabriek waar voornamelijk gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) en houtskeletbouwelementen gemaakt worden. Om deze gevelelementen te maken, moet je precies en maatvast kunnen werken. Nauwkeurigheid, netheid en concentratie zijn bij je werkzaamheden van groot belang.
Je bent verantwoordelijk voor het eindresultaat van je eigen werkzaamheden en over het eindresultaat van de medewerkers die jij begeleidt. Bij de uitvoering van de werkzaamheden volg je de juiste procedures en zorg je ervoor dat de (veiligheids)voorschriften en bedrijfsrichtlijnen die van toepassing zijn nagestreefd worden. 
Meld je aan voor deze opleiding >> 

Niveau en vooropleiding

De opleiding Montagemedewerker niveau 2 duurt 2 jaar of korter. Je hebt hiervoor minimaal een vmbo-diploma basis of kader nodig. Ook kun je starten als je de entree-opleiding hebt afgerond.

De opleiding Allround Montagemedewerker niveau 3 duurt 2 jaar of korter. Je hebt hiervoor de opleiding Montagemedewerker niveau 2 nodig.

Start je met Montagemedewerker niveau 2 en stroom je door naar niveau 3? Dan is het mogelijk om deze beide opleidingen in 3 jaar te halen.

RTC Bouw verzorgt samen met het Alfa-college mogelijkheden voor een entree-opleiding. Klik hier voor meer informatie over deze mogelijkheden. >>

Kosten

Voor de opleidingen Montagemedewerker en Allround Montagemedewerker heb je een aantal theorieboeken en licenties nodig. Bij aanmelding bekijken we samen wat je al hebt en wat er nog moet worden gekocht. Als je nog geen 18 jaar bent hoef je geen cursusgeld te betalen.

Meld je aan voor deze opleiding >>

Inschrijven

Heb je een opleiding gevonden die bij jou past? Schrijf je vandaag nog in en dan zien we je binnenkort in Hardenberg of Nieuwleusen.

Inschrijven

Dagje meelopen?

Liever eerst een dagje meelopen voordat je een keuze maakt? Dat kan! Volg lessen van de opleiding waar je interesse in hebt.

Contact

Terug naar boven